Menu Luk

Defragmentering – Sådan gør du det selv

Defragmentering - Sådan gør du det selv

Døjer du med en langsom computer, så kan det være at du skal lave en defragmentering for at se om det kan gøre din computer hurtig igen.

I denne guide så fortæller vi dig hvordan du kan få lavet en defragmentering nemt og enkelt uden at skulle røre en finger selv.

Hvad betyder en defragmentering?

Hvad betyder en defragmentering?
Hvad betyder en defragmentering?

Der er mange der har hørt om en defragmentering af en computer, men ved du reelt set hvad det betyder når man defragmentere en computer?

Forstil dig at når du installere programmer på din computer, så kommer alle programmerne ind i en masse kasser. Disse kasser står lige og er helt perfekte når de kommer ind. Men så vil der løbende blive rod i disse kasser så de ikke længere står i rækkefølge. Dette sker i din database, og er ikke noget man selv kan gøre noget ved, men der findes mange programmer der kan gøre det for dig, så du ikke selv skal gøre det.

Hvad sker der når man defragmentere en computer?

Hvis du defragmentere en computer, så vil du sørge for at alle dine filer (kasser) kommer i korrekt rækkefølge igen, og der er ingen tvivl om at dette kan gøre din computer hurtigere hvis den er langsom fordi der er for meget uorden i disse kasser. Derfor kan du med fordel vælge at få defragmenteret din computer engang imellem for at sikre dig at alt fungere præcist som det skal.

Der er mange der har en computer i årevis, og her kan det være en kæmpe fordel at du sørger for at den fungere optimalt og ikke har problemer med filerne, da det ofte resultere i en langsommere computer som ikke fungere optimalt. Derfor vil det som regel være en kæmpe fordel at få defragmenteret din computer enten hver måned eller ihvertfald et par gange om året, som det bliver nødvendigt.

Kan man selv defragmentere sin computer?

Det er de færreste der kan defragmentere en computer, så for at give et svar så nej. Du kan ikke defragmentere din computer uden at bruge et program da det ville kræve at du kan rette op på flere tusinde fejl i databasen på computeren og derfor bør du sikre at du finder et godt program der kan gøre det for dig. Nogle programmer er gratis, men de bedste programmer koster en smule men gør det naturligvis også en tand bedre end de gratis programmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *