Menu Luk

Værd at vide om tandproteser

Færre og færre danskere vælger at få protese, og det skyldes at den generelle tandsundhed har fået mere fokus de senere år. Tilbage i år 2000 havde 900.000 danskere en form for tandprotese og af dem havde 500.000 danskere det vi kalder for en helprotese.

Lær at kende forskel på en helprotese og en delprotese

Helprotese eller delprotese kan i første omgang være svært at skelne imellem. Kort fortalt er en helprotese hvor alle tænder i et kæbeled skiftes ud med en protese. Hvis der er tale om en delprotese så handler det om at det kun er enkelte tænder der skiftes ud med en protese. Nogle kalder også en delprotese for en smileprotese, da det typisk er et ønske om at få enkelte tænder skiftet ud i for munden.

En protese kan der muligvis ydes tilskud til fra det offentlige

En protese er et billigere alternativ til tandimplantater eller tandbroer, men det kan stadig for nogle være en stor omkostning at skulle håndtere. Få tilskud til din tandprotese så du kan få smilet tilbage. Hvis du er på overførselsindkomst eller er pensionist så kan du med fordel undersøge mulighederne for at din egen kommune til at give et tilskud.

Et tilskud fra kommunen vil dække op til 85% af udgifterne og ca. op til beløbet 80.000 kroner, så det kan sagtens være værd at undersøge for dig om det er en mulighed. Hvis du hverken er gået på pension eller sidder med en form for overførselsindkomst, kan du stadig opnå et tilskud hvis bare du er medlem af sygesikring Danmark.

Hvis du er medlem af sygesikring Danmark skal du som minimum være i gruppe 1 eller 2 for at få tilskud til tandproteser. Er du i tvivl om hvorvidt du er dækket ind kan du ringe til din tandtekniker og blive guidet til at finde frem til svaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *