Menu Luk

Sårbare unge skal mødes med ligeværdighed og tillid

Sårbare unge skal mødes med ligeværdighed og tillid

Psykisk sårbarhed er desværre meget almindeligt blandt unge i Danmark. For nogen kan det være en god indgang til voksenlivet at flytte i et bosted. At få hjælp, samtidig med man bliver mødt som en ligeværdig, er guld værd. Læs mere her! 

Det er ikke nemt at være ung i dag. Stress, angst og depression er folkesygdomme, og det er desværre langt fra kun voksne, der lider af dem. Også studerende og skoleelever mærker presset for at være dygtig, effektiv og omstillingsparat, og nogle knækker under presset. 

Bosteder kan hjælpe unge videre 

Heldigvis findes der tilbud om bosted for unge. Det kan være en god løsning for psykisk sårbare, der gerne vil flytte ud og blive selvstændige, men alligevel har brug for lidt hjælp. Det kan være hjælp til fx indkøb og rengøring, og måske til at komme ud at gå en tur og få rørt sig. 

Der er selvfølgelig visse kriterier for, hvem der kan flytte ind på disse bosteder for psykisk sårbare. Dem kan man blandt andet læse om i paragraf 76 og paragraf 107. Man kan også, fx som forælder, henvende sig til kommunen og høre, om der findes nogen tilbud, der kunne passe til den unge. 

Mentaliteten er enormt vigtig 

Det er ikke alle, der kan arbejde på et bosted for unge, for det kræver en bestemt mentalitet. Som regel vil medarbejdere være kvalificerede via deres uddannelse, og nogen vil også have erfaring med psykisk sårbarhed selv. Og det er bestemt en gave, for der er intet, der er så vigtigt, for psykisk sårbare unge, som at blive mødt med ligeværdighed og tillid. 

Derfor er det også en fordel, at man bor i fællesskab med andre unge, der har lignende udfordringer. Det skaber mulighed for spejling og fjerner den eventuelle skam, man kunne have, over at have brug for hjælp – for det har alle andre jo også. Et bosted kan også være et godt udgangspunkt for at få nye, ligeværdige venner, man føler, man kan stole på. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *